Κυριακή 14 Απριλίου 2024

 

     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ


Tο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) προχώρησε στην καθιέρωση της 4ης Απριλίου ως Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του ΙΕΠ (βλ. Εγκύκλιο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.)

Με την καθιέρωση της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας, επιδιώκεται η προώθηση, η ευαισθητοποίηση, η ανάπτυξη της φιλοζωίας και η υπεύθυνη κηδεμονία ζώου συντροφιάς από τους/ τις μαθητές/τριες. Την ημέρα αυτή, που αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, αναμένονται εκδηλώσεις, ομιλίες, προβολές, σεμινάρια αντιμετώπισης και χειρισμού αδέσποτων ζώων και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων όπως κτηνιάτρων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, ειδικών παιδαγωγών και ατόμων που απασχολούνται επαγγελματικά αλλά και εθελοντικά σε χώρους φιλοξενίας και φροντίδας ζώων. 

Εμείς είχαμε τη χαρά να μας επισκεφτεί η κα. Γεύση, μανούλα από προηγούμενα χρόνια και φύλακας άγγελος όλων των αδέσποτων της γειτονιάς και όχι μόνο!!!

Είδαμε φωτογραφίες από σκυλάκια που φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια, μάθαμε που μπορούμε να απευθυνθούμε για την φροντίδα τους και ενημερώσαμε τους γονείς, ετοιμάσαμε ταίστρες για τα δέντρα της αυλής μας και παίξαμε παρέα με τους φτερωτούς μας φίλους που τις ανακάλυψαν και τις απόλαυσαν!!!








 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου